Σε όλη την Ελλάδα (και στο εξωτερικό) αναρίθμητες είναι οι εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 57 θύματα του προδιαγεγραμμένου δυστυχήματος – εγκλήματος στα Τέμπη, για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία των ενόχων και των συνενόχων της σύγκρουσης και της συγκάλυψης. Μαζί με τις συγκλονιστικές γιγάντιες συγκεντρώσεις εκατομμυρίων της 26 Ιανουαρίου και της 28ης Φεβρουαρίου (με γενική απεργία) συγκινητικές και σημαντικές είναι οι τοπικές εκδηλώσεις. 

Tην Κυριακή 16/3, στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, έγινε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία διαμαρτυρίας για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη οργανωμένη από τους μαθητές. Στη συναυλία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Χαρούλης, «Υπόγεια ρεύματα», Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, «Κοινοί Θνητοί», Retro of RC και τα μαθητικά συγκροτήματα Artivistes, «Γκάραζ Band», Eskeip (+band) κ.ά.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχαν οι ίδιοι οι μαθητές του σχολείου που μαζί με πολλούς ακόμα μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής, δασκάλους και κηδεμόνες, πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις του τελευταίου μήνα για τα Τέμπη. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο αυτό υπάρχει ζωγραφιά για τα Τέμπη από την άνοιξη του 2023 και πως ήταν πάντα ενεργό και πρωτοπόρο σε όλα τα μαθητικά κινήματα των τελευταίων χρόνων. Άλλωστε είναι το σχολείο που φοίτησε ο δολοφονημένος από τους φασίστες αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας, κινηματικό σύμβολο της γειτονιάς, του Κερατσινίου, όλης της χώρας και όχι μόνο.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν εκατοντάδες μαθητές και καθηγητές όπως και κάτοικοι της περιοχής. Χαιρετισμό έδωσε συγκινημένη η διευθύντρια του σχολείου και η Μιρέλα Ρούτσι, μητέρα του 23χρονου Ντένις Ρούτσι που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. Μιλώντας η Μιρέλα Ρούτσι είπε:

«Είναι τιμή μου που με καλέσατε εδώ, εκπροσωπώντας τον σύλλογο. Σήμερα βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε τόσους νέους ανθρώπους, σας κοιτώ και νιώθω μεγάλη συγκίνηση, αλλά και ελπίδα. Συγκίνηση γιατί στέκομαι μπροστά σας ως μητέρα στην προδιαγεγραμμένη κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Ελπίδα γιατί βλέπω στα μάτια σας τη δύναμη, την ευαισθησία, το φως που αυτή η χώρα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Ο Ντένις ήταν μόλις 22 ετών, γεμάτος ζωή και όνειρα. Ένα χαμογελαστό παιδί, που αγαπούσε τη ζωή, την οικογένειά του, τους φίλους του. Από μικρός ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του, αλλά κάποιοι που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας, του στέρησαν τα πάντα».

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε ανάγνωση των ομομάτων των 57 θυμάτων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση οι μαθητές άφησαν λευκά μπαλόνια στον ουρανό.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η διωκόμενη εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου που έχει τεθεί σε δυνητική αργία από τον απηνή διώκτη των εκπαιδευτικών Κ. Πιερρακάκη.

Σημειώνεται ότι στους τοίχους του σχολείου υπάρχει γκράφιτι που παραπέμπει στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο επιμελήθηκε μαθητής.