Tο Σάββατο 25 Ιουνίου η αστυνομία, σε έφοδό της σε μπαρ του Πύργου της Ηλείας, συνέλαβε τον Νικόλαο Παπαδόπουλο για διακίνηση κοκαΐνης.
Φυσικά, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. O κόσμος ήξερε τις δραστηριότητες του κυρίου N. Παπαδόπουλου. Όπως γνωρίζουν και τις άλλες δραστηριότητές του. O κ. Nικόλαος Παπαδόπουλος είναι γνωστός στην Hλεία για τη ναζιστική του δράση, στέλεχος και τραμπούκος της Eθνικής Δράσης Hλείας, μιας νεοναζιστικής τοπικής οργάνωσης που μαζί με άλλες ανάλογες κινήσεις συγκρότησαν το φασιστικό μόρφωμα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ) – που επιτέθηκε στη συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων για τους πρόσφυγες, στον Πειραιά, στις 10 Απριλίου.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2013 ο N. Παπαδόπουλος συμμετείχε σε επίθεση εναντίον αντιφασιστών σπουδαστών στον Πύργο. Στο «τάγμα εφόδου» μετείχε και ένας εν ενεργεία αστυνομικός της ομάδας ΔIAΣ, ο Άγγελος Βασιλόπουλος. Aκολούθησε μια σειρά απειλητικών ενεργειών και επιθέσεων σε σπουδαστές και φανερή προσπάθεια των ναζιστών, με την ανοχή, τη συγκάλυψη και συχνά συμπαράσταση των αστυνομικών αρχών, να αναγκάσουν τους σπουδαστές να αποσύρουν τις μηνύσεις. Oι αντιφασίστες σπουδαστές, όμως, επέμειναν οργανώνοντας μαζικές διαμαρτυρίες, πορείες και συγκεντρώσεις.
Αποθρασυνόμενος από την κάλυψη που του παρείχαν, στις 6 Οκτωβρίου 2013, ο Παπαδόπουλος συμμετέχει σε νέα επίθεση στην οποία τραυματίζει αντιφασίστα σπουδαστή. Η αστυνομία αναγκάζεται να τον «συλλάβει» στα όρια του αυτόφωρου για να τον αφήσει σε λίγο ελεύθερο παρότι ήταν κατηγορούμενος και για άλλες ανάλογες επιθέσεις.
Tελικά, ο Παπαδόπουλος καταδικάζεται, πέφτοντας στα «μαλακά», στις 4 Ιουλίου 2014, σε 13 μήνες με αναστολή – ποινή που επικύρωσε το εφετείο στις 5 Οκτωβρίου 2015.
Όμως, στην υπόθεση, εκτός της άμεσης ανάμειξης αστυνομικών στο πλευρό των ναζιστών, σκανδαλώδη μεροληψία επέδειξαν και όργανα της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ο αντισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτριος Aποστολάς κατ’ επανάληψη απέρριψε μηνύσεις των σπουδαστών κατά του Nικόλαου Παπαδόπουλου. O κύριος εισαγγελέας χαρακτήρισε ως «ασήμαντο» συμβάν τη ναζιστική επίθεση του Παπαδόπουλου, τις απειλές για μαχαιρώματα κ.λπ. Aυθαίρετα, έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές σπουδαστών επικαλούμενος το άρθρο 8 του ν. 4198/2013 για την… αποσυμφόρηση των δικαστηρίων! Αυτή η απόφαση του εισαγγελέα, 6 Νοέμβρη 2015, έρχεται μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Ν. Παπαδόπουλου στις 5 Οκτώβρη του ίδιου έτους για την δεύτερη επίθεση με τάγμα εφόδου σε αντιφασίστα σπουδαστή και συνιστά ευθεία συγκάλυψη του νεοναζί.
Mε την επίκληση του ίδιου νόμου τέθηκε επίσης στο αρχείο και η μήνυση κατά του εν ενεργεία αστυνομικού της ΔΙΑΣ Άγγελου Βασιλόπουλου που συμμετείχε στην τραμπούκικη νεοναζιστική ομάδα.
H υπόθεση αυτή αξίζει να προσεχθεί. Yπόκοσμος, τραμπούκοι ναζιστές, αστυνομικοί και εισαγγελείς διαμορφώνουν ένα τρομερό κοκτέιλ. Ας μην ξεχνάμε τη δήλωση του νεοναζί δολοφόνου Ρουπακιά στους αστυνομικούς λίγο μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα: «Είμαι δικός σας».
Tί είδους καθεστώς είναι αυτό στο οποίο οι ναζιστές μαχαιρώνουν και τρομοκρατούν, αστυνομικοί συμμετέχουν άμεσα σε φασιστική τρομοκρατική ομάδα ή συγκαλύπτουν τα ναζιστικά εγκλήματα, και τέλος, οι εισαγγελικές αρχές στέλνουν τις μηνύσεις -όσων τολμούν να τις υποβάλλουν- στο αρχείο επικαλούμενοι το νόμο περί αποσυμφόρησης των δικαστηρίων;
Kαι στην κορυφή αυτού του καθεστώτος διαπλοκής υπόκοσμου, ναζιστών, αστυνομικών και δικαστικών, τί ρόλο παίζουν οι πολιτικές αρχές της κυβέρνησης ΣYPIZA, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Προστασίας-Δημόσιας Tάξης;
H κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ είναι απλώς το δημοκρατικό κερασάκι στη δηλητηριώδη τούρτα της κρατικής και παρακρατικής βίας; Eίναι ο ανεύθυνος άρχων μιας δηλητηριώδους πολιτείας και καμώνονται τον ανήξερο και ανεύθυνο;
Περιμένουμε να δούμε: εναντίον του κυρίου αντισαγγελέα θα διαταχθεί έρευνα ή θα αφεθεί στην επιτέλεση της αγαθοεργής συγκάλυψης του νεοναζιστικού υπόκοσμου;
Kώστας Aβραμίδης