Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 2/12, με επιτυχία συγκέντρωση στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ακρίβεια και την Ανεργία και πορεία στην Ιερά Οδό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι της Πρωτοβουλίας και της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά με πανό και πλακάτ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην Ακρίβεια και την Κυβέρνηση μοίρασαν σχετική προκήρυξη έξω από το Μετρό. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Ιερά Οδό όπου και μοιράσθηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις της Πρωτοβουλίας. Στο τέλος της πορείας έδωσαν και πάλι ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις στην περιοχή του Αιγάλεω.

Η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας θέτει το ζήτημα «Τι κάνουμε στη γειτονιά μας μετά την Γενική Απεργία της 9/11;» και καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην Ακρίβεια.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη:

«Η απεργία της Τετάρτης 9/11 έδειξε την αγανάκτηση του Λαού για την εξαθλίωση των εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας.

Αλλά ταυτόχρονα έβγαλε στους δρόμους και την δύναμή μας με στόχο να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο.

• Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο τρέχοντας για τις προσφορές στα Σούπερ Μάρκετ και την κοροϊδία με το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού.

• Δεν μπορούμε να τρέχουμε στις λαϊκές αγορές περιμένοντας το μεσημέρι να ξεπουλήσουν οι μανάβηδες για να πάρουμε λαχανικά σε χαμηλότερες τιμές

Ο χειμώνας έφτασε και τα επιδόματα θέρμανσης για όσους μπορούν να τα πάρουν είναι δημαγωγικά καθώς τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν καυστήρες και καλοριφέρ. Και αυτά που έχουν στις πολυκατοικίες στην πλειονότητά τους δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να το πάρουν.

Τα μικρομάγαζα καταστρέφονται και πάνω από νέοι 50000 νέοι άνεργοι μπαίνουν στην ουρά χωρίς δυνατότητα να βρουν νέα δουλειά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει συνεχίζουν τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία με την ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους να εξακολουθούν να κόβουν το ηλεκτρικό στα φτωχά σπίτια χωρίς καμία δυνατότητα να τους εμποδίσει κανείς.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα κερδοφορούν παρακολουθούν ο ένας το άλλον, με την κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη και την αυλή του Μαξίμου, προφανώς να κατέχει τα σκήπτρα σ’ αυτή την διαφθορά και τις υποκλοπές, για το και θα μοιράζονται μεταξύ τους τα πακέτα των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και σαν να μην έφθανε αυτό τροφοδοτούν διαρκώς την πολιτική κατάσταση με ένα κλίμα φόβου και τρόμου για τις απειλές του πολέμου από την Ουκρανία μέχρι τα ελληνο-τουρκικά, πότε με τις φιλοπόλεμες δηλώσεις εκατέρωθεν, πότε με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Αλήθεια πότε είδαμε εμείς καλό από ότι φυσικό αέριο και πετρέλαιο ανακάλυψαν; Το πετρέλαιο από την Θάσο το είδαμε εμείς ποτέ στις… σόμπες μας ή μήπως μείωσε την τιμή του στο βενζινάδικο;

Η Γενική Απεργία στις 9/11 έδειξε την δύναμη μας, έδειξε ότι μπορούμε. Έδειξε όμως και την αδυναμία μας, γιατί ότι δεν φτάνει να αγωνιζόμαστε για να αντισταθούμε περιμένοντας την πρέπει να περιμένουμε την επόμενη απεργία απεργιακή δράση που θα εξαγγείλουν οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ για να πέσει άλλη μία ντουφεκιά στον αέρα.

Πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ήμαστε εδώ και ήμαστε δυνατοί, αλλά πρέπει να αυτο-οργανωθούμε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

  • Παλεύουμε ενάντια στην Ανεργία και την Ακρίβεια.
  • Για το δικαίωμα στην δουλειά με αξιοπρεπή μισθό
  • Όχι στη φτωχοποίηση με τα επιδόματα της πείνας
  • Όχι στην μερική απασχόληση και στα προγράμματα των 8μηνων ή 2μηνων συμβάσεων από τον ΟΑΕΔ και τους δήμους που εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να κλέψουν την ψήφο τους για μία θέση εργασίας.
  • Όχι στης στις αυξήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης τρόφιμα, κλπ
  • Αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων στο κόστος της ζωής! Πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Δικαίωμα στην κατοικία όχι στους πλειστηριασμούς.
  • Όχι στο κόψιμο του ηλεκτρικού στα φτωχά νοικοκυριά.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ
»

Φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός.