της Τρισεύγενης Βαρελά – Γιαννατσή
Για 11η χρονιά διοργανώθηκαν και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και πορείες για την δολοφονική επίθεση ναζιστών στον μετανάστη – εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17/1/2013.
Την Τετάρτη 17/1 μέρα της δολοφονίας του η “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου”, και το ΕΕΚ, κάλεσαν το απόγευμα σε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, όπου για πάνω από 2 ώρες συλλογικότητες της γειτονιάς μαζί με αλληλέγγυους/ες στάθηκαν με τα πανό τους φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους. Η ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ “Νέα Αριστερά” έκαναν πορεία στη γειτονιά και πέρασαν από το σημείο της δολοφονίας.
Την Πέμπτη 18/1 στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ, προβλήθηκε ταινία με τίτλο “Ο αντιφασιστικός αγώνας στις γειτονιές μας 2006 – 2021″ και ακολούθησε συζήτηση.
Το Σάββατο 20/1 στην πλατεία Μερκούρη καλέστηκε συγκέντρωση και ακολούθησε μεγάλη διαδήλωση όπου εκατοντάδες αγωνιστές/τριες διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους των Πετραλώνων και του Θησείου (Τρώων, Δημοφώντος, Νηλέως, Πουλοπούλου, Τριών Ιεραρχών και Δωριέων) για πάνω από μία ώρα, σταμάτησαν για λίγα λεπτά στο σημείο της δολοφονίας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φτώχεια, τον κανιβαλισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει. Στην πορεία συμμετείχαν το “Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα”, το αναρχικό στέκι “Αντίπνοια”, η ΟΡ.Μ.Α., φοιτητικοί σύλλογοι Παντείου, η κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”, φοιτητές/τριες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε μεγάλες κινητοποιήσεις και πολλές άλλες συλλογικότητες.
Η δημοτική κίνηση “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα” με τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παπαδάκη που είναι και πολιτική αγωγή στη δίκη της “Χρυσής Αυγής” συμμετείχε με πανό και στις δύο πορείες.

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος
Έντεκα χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από τους ναζιστές
Τιμούμε την μνήμη του – Δεν ξεχνάμε !
Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ξημέρωμα της 17ης Γενάρη 2013 όταν στη διασταύρωση των οδών Φυλασίων & Τρ. Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα οι χρυσαυγίτες Χρ. Σεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος εκτέλεσαν με απανωτές μαχαιριές τον εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν. Ο Λουκμάν πήγαινε με το πόδηλατό του για πρωινό μεροκάματο σε λαϊκή. Οι χρυσαυγίτες του έκλεισαν το δρόμο, του κάρφωσαν 7 μαχαιριές στο σώμα του και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο όπου μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο που γείτονες κάλεσαν, είχε αφήσει και την τελευταία του πνοή.
Ο Λουκμάν είναι ένας από εμάς ! μαζί με όσους έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια φασιστών και την κρατική βαρβαρότητα, τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Βασίλειο Μάγγο, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Κώστα Φραγκούλη, τον Σενεγαλέζο Μπαμπακάρ Ντιαέ … των δολοφονημένων θυμάτων της πατριαρχίας και του σεξισμού, καθώς και εκατοντάδων νεκρών στα σύνορα της χώρας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Δεν ξεχνάμε … την δολοφονία 29χρονου οπαδού Μιχάλη Κατσουρή τον Αύγουστο του 2023 από την επέλαση Κροατών ναζί στο γήπεδο της ΑΕΚ και αυτή του Σιράζ Σαφτάρ. Τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη που πέταξαν στη θάλασσα λιμενικοί στο λιμάνι του Πειραιά. Η κρατική βαρβαρότητα επελαύνει με νωπή στη μνήμη μας την τραγωδία του δολοφονικού ναυάγιου στην Πύλο που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 600 ψυχές απελπισμένων προσφύγων στα νερά της Μεσογείου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2023 μέσα σε αλιευτικό σκάφος.

Στις γειτονιές που έχουν μπολιαστεί με τους αγώνες από τον καιρό της ΕΑΜικής Επανάστασης και του Εμφύλιου της δεκαετίας του ’40 έως και την πρόσφατη ιστορία, δεν ξεχνιούνται από το μαχόμενο κίνημα η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, η επίθεση με βιτριόλι στην Κων/να Κούνεβα, οι εμπρησμοί στα σπίτια αγωνιστών από μπράβους της νύχτας, οι εμπρησμοί στην κατάληψη Παναιτωλίου 21, η δολοφονική απόπειρα των φασιστών στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ στις 24/6/2018. Στις μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο στις 7/10/2020 από 50.000 λαού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε μαζί και οι δολοφόνοι του Λουκμάν. Όμως καμιά απόφαση αστικού δικαστηρίου δεν μπορεί να σταματήσει τη φασιστική βία και τις συνεχιζόμενες δολοφονίες.
Η ΠΑΛΗ για ΖΩΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι καθήκον όλου του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος. Παράλληλα είναι αδιαχώριστη από την διεθνιστική πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, δικτατορίες και προσφυγιά. Ενάντια στα πολεμικά σφαγεία από Βορρά με τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και από Νότο με την συνεχιζόμενη γενοκτονία με χιλιάδες νεκρούς αναμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά στην Παλαιστίνη.
Η κυβέρνηση νοιώθει αδύναμη να σταματήσει το επερχόμενο λαϊκό ποτάμι που θα τους σαρώσει, και γι’ αυτό γίνεται επικίνδυνη, προσπαθώντας να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία, οπλίζει τις δυνάμεις καταστολής, φτωχοποιεί και εξαθλιώνει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας με την ανεργία, την ακρίβεια, διαλύει και εμπορευματοποιεί ότι έχει σχέση με την υγεία και την παιδεία, καταστρέφει το περιβάλλον, εφαρμόζει δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα. Μπροστά στο φόβο των εξεγέρσεων σπέρνουν τρόμο, επιτίθενται σε χώρους συλλογικών δράσεων και καταλήψεις, εξοπλίζουν αστυνομία και στρατό. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με αυτές τις πολιτικές με την ανεξάρτητη -από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά- δράση της εργατικής τάξης. Με αυτοοργάνωση. Μαζί στους αγώνες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν !
Να παλέψουμε για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για ανατροπή της κυβέρνησης !
Για την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων που θα τσακίσει κράτος και φασιστικές συμμορίες, εξαφανίζοντας τους από προσώπου γης !
Έντεκα χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη–εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές καλεί, συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων–Θησείου–Κουκακίου”.
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 7 μμ συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, Τρ. Ιεραρχών & Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 Πλ. Μερκούρη στις 12 μ.μ. πορεία αντίστασης και μνήμης.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΕΚ (Τροτσκιστές)