της Μαργαρίτας Κουτσανέλλου
Μαζική, δυναμική, με πάθος, η αυθόρμητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα εκατοντάδων -μπορεί και πάνω από χιλίων- ατόμων το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου, ημέρα καθολικής αργίας, με αφορμή την έναρξη εισβολής του κατοχικού στρατού του Ισραήλ στη Ράφα.
Η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας ενός αποτρόπαιου εγκληματικού σχεδίου που εκτυλίσσεται ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, με θύμα τον παλαιστινιακό λαό. Ο Νετανιάχου προκειμένου να διατηρήσει τον εαυτό του και τη διεστραμμένη συμμορία δολοφόνων που συγκροτούν την κυβέρνησή του, προχωρά ακάθεκτος για να πνίξει στο αίμα ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους καταυλισμούς της Ράφα, στους οποίους κατέφυγαν διωκόμενοι από την ισοπεδωμένη από τις ισραηλινές βόμβες Γάζα.

Οι λαοί της γης, από τη Δύση ως την Ανατολή, στέκονται αλληλέγγυοι στον μαρτυρικό λαό και διαδηλώνουν: «Εμείς είμαστε ο λαός, Εμείς δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, Σταματήστε τη Γενοκτονία, Σταματήστε τους βομβαρδισμούς, Σταματήστε τον Πόλεμο – Λευτεριά στην Παλαιστίνη».
Απόψε [Τρίτη 7/5] το Σύνταγμα, χωρίς καμία προετοιμασία, με μία απλή ανακοίνωση που διακινήθηκε από στόμα σε στόμα και στα κοινωνικά δίκτυα, πλημμύρισε από το λαό που φώναζε «Λευτεριά στη Ράφα, Λευτεριά στην Παλαιστίνη, Νίκη στην Ιντιφάντα, Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι – Κι αυτό η Παλαιστίνη, πολύ καλά το ξέρει».

Η αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού είναι διάχυτη και παθιασμένη. Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην ιστορική γη της Παλαιστίνης δεν έχουν αφήσει κανένα αδιάφορο και ασυγκίνητο. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη. Και όπως συνειδητοποιούν όλοι, η δικαιοσύνη περνά μέσα από τη νίκη της παλαιστινιακής αντίστασης. Η νίκη αυτή αφορά όλο τον κόσμο, τους λαούς όλης της υφηλίου και γι’ αυτό τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη Ράφα.
Εκεί που το ισραηλινό δολοφονικό πολεμικό τέρας επιχειρεί να επιβάλλει την «τελική λύση» της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου λαού και της οικειοποίησης της γης και της χώρας του.

Αυτό το έγκλημα δεν θα γίνει ανεκτό. Η θυσία των δεκάδων χιλιάδων αυτόχθονων Παλαιστινίων, θα ποτίσει το δέντρο της ελευθερίας. Από το ποτάμι ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί και μαζί της, όλος ο κόσμος, από τους ιμπεριαλιστικούς σφαγείς.
Γι’ αυτό απόψε το Σύνταγμα πλημμύρισε από το λαό. Γι’ αυτό η Αθήνα, ολόκληρη η Ελλάδα, η Ευρώπη, τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ο κόσμος όλος, θα πλημμυρίσουν ξανά και ξανά, μέχρι να δικαιωθεί ο μαρτυρικός λαός. Για να μην υπάρξει δεύτερη Νάκμπα! Για να γυρίσουν στην πατρώα γη. Για να νικηθεί η βαρβαρότητα. Για να τελειώνουμε με το τέρας του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού που τον θρέφει.