Μετά και την εκλογή ενός συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιλίου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη, η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ) προγραμματίζει τη δράση της (σ.σ. το Σαββάτο 5/10 πρoγραμματίστηκε η 1η μετεκλογική συνέλευσή της).
Μεταξύ των βασικών μετώπων της δράσης της θα είναι :
* Η Υγεία – Το 2014, υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής περίπου 50 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Σήμερα υπηρετούν μόνο 17 εκ των οποίων 3 αποχωρούν ως το τέλος του χρόνου, χωρίς να έχει προβλεφτεί η αντικατάσταση τους.
* O ΧΥΤΑ Φυλής – Πρόκειται για ένα πρόβλημα-βόμβα, από άποψη δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος όχι μονο για τη Δυτική Αττική, αλλά για όλο το λεκανοπέδιο. Αναμένεται αύξηση των περιστατικών καρκινογένεσης, πνευμονοπαθειών, νοσημάτων του κυκλοφορικού, μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
* H Παιδεία – Η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας έχει δημιουργήσει μία αφόρητη κατάσταση για τα παιδιά του Δήμου λόγω της συστέγασης πολλών τμημάτων νηπιαγωγείων σε παρακείμενα Δημοτικά.
Φασιστικές προκλήσεις
Την ίδια ώρα που τα παραπάνω και άλλα προβλήματα «καίνε» τους κατοίκους της περιοχής, οι φασίστες και εκείνοι που τους υποθάλπουν προκαλούν.
Ο λόγος για τη Δημοτική Παράταξη της Κυβέρνησης ΝΔ στο Ίλιον (Δημοτική Ισοπολιτεία), η οποία αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου από τους φασίστες Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/9.
Λίγες μέρες μετά, στις 29/9, φασίστες χτύπησαν τον αναρχικό αγωνιστή Γ.Β.
Για το λόγο αυτό, η αναρχική συλλογικότητα «Μασόβκα» οργάνωσε στις 5/10 αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ίλιον. Την συγκέντρωση υποστήριξε και η ΚΟ του ΕΕΚ στο Ίλιον.
Δ.Κ.