Aπ’ όλα έχει ο μπαξές της νεοφιλελε-φασιστο-mafia
Ισραηλινοί κατάσκοποι, Έλληνες νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες των φασιστοειδών και της Greek Mafia, Μακεδόνες της “επάρατης” Νορθ Ματσεντόνια, Κύπριοι συνεργάτες και πολιτοφυλακές του… Σουδάν, όλα μαζί συνθέτουν το κοκτέιλ του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που όσο κι αν ο Μητσοτάκης νομίζει πως θα ξεχαστεί, η πραγματικότητα θα τον διαψεύδει. Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα τον παρ-ακολουθεί όπως οι ερινύες…
Και αν στο Ελλαδιστάν του Μητσοτακέικου τα παραταϊσμένα μεγάλα ΜΜΕ φροντίζουν επιμελώς για την αποσιώπηση, το σκάνδαλο δεν μπορεί να “κουκουλωθεί”. Γιατί το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Το ελληνικό γουότεργκέιτ είναι σκάνδαλο με επίκεντρο την Ελλάδα, όμως αφορά -και απειλεί- όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, που απ’ όλες τις πλευρές του “μπάζει”. Είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που απλώνει τα πλοκάμια των παράνομων ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, στρατιωτικής και πολιτικής κατασκοπείας, δημοσιογράφων, πολιτικών, ακτιβιστών στην Ευρώπη και τον κόσμο. “Εγκέφαλοι”, πρώην στελέχη των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με ό,τι πιο σκοτεινό έχει ο σκοτεινός κόσμος του διαδικτύου και των μυστικών υπηρεσιών σε πολλές χώρες, με την Μητσοτακική Ελλάδα στην τιμητική της.
Με νέο άρθρο της η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz (13 Ιουλίου 2023) επανέρχεται με καινούργια στοιχεία.
Θυμίζει ότι η Intellexa, πάροχος του διαβόητου λογισμικού κατασκοπείας Predator, εκτός από τον ισραηλινό πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της κυβερνοασφάλειας, εντός-εκτός της κρατικής ισραηλινής επίβλεψης, συμμετείχε στη σύνταξη του προσχεδίου συμφωνίας για την κυβερνοσυνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Το αφεντικό της ασφάλειας άφησε ίχνη στις «αλλαγές τροχιάς».
Ένας πρώην επικεφαλής της ασφάλειας στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ φέρεται να ενεπλάκη με την ισραηλινή εταιρεία spyware Intellexa στη σύνταξη μυστικού μνημονίου κυβερνοσυνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στις δύο χώρες.
Η έρευνα αποκάλυψε ένα σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μιας υπηρεσίας της Βόρειας Μακεδονίας (ΟΤΑ) που χειρίζεται αιτήματα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για παρακολούθηση πολιτών της χώρας. Η συμφωνία συντάχθηκε ακριβώς τη στιγμή που οι Έλληνες προσπαθούσαν να αναπτύξουν ένα νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού (spyware) – με βάση το νομικό πλαίσιο της Βόρειας Μακεδονίας για ανάλογη χρήση.
Το 2017, στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ισραηλινός Rotem Farkash ίδρυσε τη Cytrox, την εταιρεία που ανέπτυξε το περίφημο λογισμικό υποκλοπής Predator, με αρχική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την κρατική Israel Aerospace Industries (IAI). Η Cytrox αργότερα εξαγοράστηκε από την Intellexa και συγχωνεύθηκε στη συμμαχία εταιρειών ψηφιακής επιτήρησης που ιδρύθηκε στην Κύπρο και την Ελλάδα από τον Tal Dilian, πρώην διοικητή της τεχνολογικής μονάδας πληροφοριών του ισραηλινού στρατού.
Ήδη από το 2019, η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να δοκιμάζει την τεχνολογία spyware Predator, αν και δεν είχε διαμορφώσει νομικό πλαίσιο για τη χρήση της. Ο Θανάσης Κουκάκης, δημοσιογράφος ερευνητής, ήταν από τα πρώτα θύματα της χρήσης του. Σύμφωνα με την έρευνα, το προσύμφωνο είχε συνταχθεί τον Μάρτιο του 2022. Όμως ένα μήνα αργότερα θα ξεσπάσει το σκάνδαλο «Ελληνικό Watergate», αποκαλύπτοντας την ευρεία χρήση του Predator εναντίον Ελλήνων πολιτικών και στελεχών επιχειρήσεων, και η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία δεν υπογράφηκε ποτέ.
Top of Form
Bottom of Form
Τον Σεπτέμβριο του 2022, σε κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο αρχηγός της κατασκοπείας της Ελλάδας [ο διαβόητος Κοντολέων, ένας υπάλληλος σεκιούριτι της αμερικανικής πρεσβείας που επιλέχθηκε από τον Μητσοτάκη ως… διοικητής της ΕΥΠ – Σ.τ.Ε.] επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του σχεδίου συμφωνίας, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την Intellexa.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία έχουν λάβει το ηλεκτρονικό προσχέδιο της συμφωνίας, το οποίο, σύμφωνα με μια πηγή, εστάλη στην Intellexa. Περιέχει γραπτές διορθώσεις από τον πρώην Διευθυντή Ασφάλειας του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Nir Ben Moshe. Οι διορθώσεις, που καταγράφηκαν με το όνομά του, βρέθηκαν μέσω της λειτουργίας «αλλαγές τροχιάς» (“track changes”) στο έγγραφο.
Αναθεωρήσεις της μυστικής κυβερνο-συμφωνίας, με το όνομα του NirBenMoshe, γραμμένο στα εβραϊκά, ως συγγραφέα. Credit: Inside Story
Στα τέλη του 2022, ένα ρεπορτάζ στο Ισραήλ αποκάλυψε ότι ο Ben Moshe σκεφτόταν να δουλέψει για τον Dilian, αφού άφησε τη θέση του στο Υπουργείο Άμυνας. «Είναι νόμιμο αλλά βρωμάει. Είναι kosher (ηθικό κατά το μωσαϊκό νόμο – Σ.τ.Μ.), αλλά παρουσιάζει ορισμένα ηθικά ζητήματα», ανέφεραν πηγές ασφαλείας στο Channel 13 News. Ενώ ο Ben Moshe ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, ο Dilian χρησιμοποιούσε τη γνώση που είχε συγκεντρωθεί στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ για να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ψηφιακής επιτήρησης στην Ευρώπη, δουλεύοντας εκτός ισραηλινής εποπτείας.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ben Moshe πέρασε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2022 στην Αθήνα. Οι διορθώσεις που έκανε στο έγγραφο για λογαριασμό της Intellexa είχαν ημερομηνία 11 Μαρτίου, όταν ήταν πίσω στο Ισραήλ. Επέστρεψε στην Αθήνα αργότερα τον ίδιο μήνα. Στις 12 Απριλίου, πέταξε από τη Λάρνακα στην Αθήνα με ένα ιδιωτικό τζετ συνδεδεμένο με τον Dilian, το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε σε έρευνα της Haaretz με το LighthouseReports και το Greece’sInsideStory, χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τεχνολογίας spyware σε μια διαβόητη σουδανική πολιτοφυλακή.
[Ακολουθούν οι τίτλοι αντίστοιχων δημοσιευμάτων]
TalDilian‘sIntellexa ιδιωτική εταιρεία κατασκόπων: Ειδική έκθεση
- Το Ισραήλ επένδυσε σε λογισμικό υποκλοπής που κατέστρεψε τον Έλληνα αρχηγό της κατασκοπείας
- Αεροπλάνο συνδεδεμένο με ισραηλινό μεγιστάνα λογισμικού κατασκοπείας φέρνει τεχνολογία κατασκοπείας από την ΕΕ στη διαβόητη σουδανική πολιτοφυλακή
- Καθώς το Ισραήλ χαλιναγωγεί τη βιομηχανία κυβερνοόπλων του, ένας πρώην αξιωματικός των πληροφοριών χτίζει μια νέα αυτοκρατορία
- Μια σκιώδης Ισραηλινή IntelGenius, το κατασκοπευτικό φορτηγό του στον κυβερνοχώρο και οι συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων
- Κύπρος, κυβερνοκατασκοπεία και η σκοτεινή πλευρά της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών
- Ποινικές κατηγορίες κατά spyware συνδεδεμένου με το Ισραήλ, πρώην διοικητής των πληροφοριών σε σκάνδαλο hacking
Ο αρχηγός της κατασκοπείας της Ελλάδας και ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού [Δημητριάδης, ανηψιός του Μητσοτάκη – Σ.τ.Ε.] τότε αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την Intellexa. Ωστόσο, το προσχέδιο συμφωνίας που αναθεωρήθηκε από την Intellexa και τον Ben Moshe απευθυνόταν στο PMO [Πρωθυπουργικό Γραφείο του Μητσοτάκη, στον ανηψιό Δημητριάδη] και στον αρχηγό της κατασκοπείας. Και οι δύο παραιτήθηκαν λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου spyware.
Οι Nir Ben Moshe και Intellexa δεν απάντησε σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από την έρευνα.
[Σχόλιο 1 της Νέας Προοπτικής. Είναι νόμιμο; Είναι ηθικό; Xμ! Το ψάρι βρωμάει από το Κεφάλι – αρχίζει με Κ (Κυριάκος) και έχει επώνυμο Μ(ητσοτάκης).
Σχόλιο 2. Καλά, στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, υπουργούς, αρχηγούς του Στρατού, και άλλους. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, π.χ. της κεντρο-Ανατολικής δεν είχε προλάβει να λειτουργήσει;]
Μετάφραση Γιάν. Σιμ.
Επιμέλεια Θόδωρος Κουτσουμπός