Αγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)
Την Κυριακή 22/1 έγινε εκδήλωση του ΕΕΚ στο Μπραχάμι, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Γιώργος Μητροβγένης, δημ. σύμβουλος της ΜΑΡΙΔΑ-Δάφνης Υμηττού με την διαπίστωση πως η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση αποτελεί την κινητήρια δύναμη των πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων και ότι ζούμε σε μια ιστορική περίοδο που ενσωματώνει, τερματίζει και ξεπερνά την κρίση και το κραχ του 1929.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της κρίσης στην περιοχή. Καταλήγοντας διάβασε αποσπάσμα από πρόσφατο μήνυμα στην Ελλάδα του Ουραγουανού συγγραφέα Eδουάρδο Γαλεάνο “Aυτός ο κόσμος έχει την αλητεία μέσα του…/δεν είναι αυτός ο κόσμος που γεννηθήκαμε αντάξιος των ονείρων μας /αλλά υπάρχει ένας άλλος κόσμος στην κοιλιά αυτού του κόσμο που περιμένει. / Θα είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός/ και με μια επώδυνη γέννα… Είμαι Έλληνας, όσο ποτέ, τούτες τις ώρες”.
O κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση σ. Σάββας Μιχαήλ γ.γ. του ΕΕΚ έκανε μια λεπτομερή οικονομική και πολιτική ανάλυση τονίζοντας πως η παρούσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ–Φασιστοειδών του ΛΑΟΣ είναι μια αδύναμη και συνάμα επικίνδυνη κυβέρνηση και η ανατροπή της είναι άμεσο καθήκον. Είπε ακόμη πως η παρούσα κρίση μπορεί να κατανοηθεί παρά μόνο στη βάση μιας παγκόσμιας μαρξιστικής θεωρίας της κρίσης του καπιταλισμού καθώς η κατάρρευση της Αμερικανικής Λήμαν Μπράδερς στην ίδια την καρδιά του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για όλο τον πλανήτη.
Είπε ακόμη πως η εξέγερση του Δεκέμβρη – που η κατάληψη του Δημαρχείου του Αγ.Δημητρίου οδήγησε στη δημιουργία μιας από της πρώτες λαϊκές συνελεύσεις-, ήταν προμήνυμα για το μεγάλο έρχεται. Επανέλαβε την δήλωση του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν ότι “η εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα ειναι η πρώτη αντίδραση στην παγκόσμια οικονομική κρίση”. Οσον αφορά την εκβαση της αναμέτρησης είπε πως ο καπιταλισμός στην παρούσα φάση δεν έχει διέξοδο άλλη από την βαρβαρότητα, είναι μονά ζυγά χαμένος,ενώ για τους εργαζόμενους το στοίχημα της εξουσίας παίζεται “μονά χαμένοι, ζυγά κερδισμένοι” .
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση για το μέλλον της νεολαίας, για την φυγή εργατικού δυναμικού, για τις αυταπάτες μιας “αριστερής κυβέρνησης” χωρίς την ανατροπή της κρατικής εξουσίας, για τον ρόλο των λαϊκών συνελεύσεων και τον προσανατολισμό τους στο εργατικό κίνημα κλπ.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνεισφορά του σ. Γιώργου Μαγκλή προέδρου των εργαζομένων στο Δήμο που αναφέρθηκε στην σύνδεση της επαναστατικής θεωρίας με την πράξη στους καθημερινούς αγώνες, στην εμπειρία των ΟΤΑ και στις αλλαγές στην συνείδηση της εργατικής τάξης λέγοντας “στο τροτσκιστικό κίνημα τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της χούντας εκπαιδευτήκαμε περιμένοντας την επανάσταση στη γωνία, η μεταπολίτευση έφερε απογοήτευση αλλά δεν πουληθήκαμε,τώρα η εποχή μάς καλεί να σταθούμε αντάξιοι της ταξικής μας συνείδησης.