- Έξω ο Μπλίνκεν – Ήττα του ΝΑΤΟ!
- Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη!
- Πόλεμος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία – Ήττα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ!
- Όχι η Ελλάδα ορμητήριο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας!
- Έξω από το ΝΑΤΟ – Έξω οι Βάσεις του θανάτου!
ΠΟΛΕΜΟΣ στον ΠΟΛΕΜΟ του ΝΑΤΟ – Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ
Τρίτη, 21 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ., Προπύλαια – Πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία
Το απόγευμα της Δευτέρας 20/2/2023 έφθασε στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν, αφού πρώτα επισκέφτηκε τη Γερμανία και την Τουρκία. (Το ταξίδι του στο Ισραήλ, σε αυτή τη φάση κρίθηκε ότι θά ‘στελνε λάθος μήνυμα στην Τουρκία και αποσυνδέθηκε από την παρούσα περιοδεία).
Στόχος του Μπλίνκεν και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι η ενδυνάμωση της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης κατά της Ρωσίας, στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπου στην Ουκρανία. Στόχος τους είναι η συνέχιση του πολέμου μέχρι της τελευταίας ρανίδας του τελευταίου Ουκρανού και Ρώσου στρατιώτη – γι’ αυτό άλλωστε από τον περασμένο Μάρτη έχουν μποϋκοτάρει κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια.
Δεύτερος στόχος, συνυφασμένος με τον πρώτο είναι η ενίσχυση της σταθερότητας της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπου καθοριστικός παράγοντας είναι οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Η επίσκεψη στην Τουρκία στοχεύει στην προσέλκυση/πειθάρχηση της κυβέρνησης Ερντογάν για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, για προσέλκυση της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Σε αυτόν τον πυροδοτημένο από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό πόλεμο η Ελλάδα παίζει ουσιώδη ρόλο, ιδίως με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχει καταστεί κόμβος για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στην Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας, όπως επίσης με τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών για τον πόλεμο.
Η αμερικανική στρατηγική στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο συμπληρώνεται με τη μεγάλη στρατιωτική επιθετική συμμαχία AUKUS (Αυστραλία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ) στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό με στόχο την Κίνα. Στις συνομιλίες με τη Γερμανία ο Μπλίνκεν “απέσπασε” τη συμμετοχή της Γερμανίας στις υποθέσεις του Ινδικού και Ειρηνικού! Οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί σε όλο το μεγαλείο, που κάνουν τις πολεμικές ιστορίες του Α’ και Β’ Παγκοσμίου πολέμων να ωχριούν. Μέσα σε συνθήκες άλυτης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής οι ΗΠΑ κινητοποιούν όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, και όλα τα σκυλιά του πολέμου, σε μια επιχείρηση κατά της Ρωσίας και της Κίνας που μπορεί να σημάνει και το πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Σε αυτήν την ιμπεριαλιστική πολεμική στρατηγική η Ελλάδα, με τον Μητσοτάκη (αλλά και τη στήριξη του Τσίπρα, εκλεκτού συνομιλητή του Άντονι Μπλίνκεν), επιχειρεί να παίξει το ρόλο του ιμπεριαλιστικού μπουλντόγκ. Όπως πριν 100 χρόνια η αστική τάξη συντάχθηκε με την ιμπερια-ληστρική πλευρά, θεωρώντας ότι θα εκπληρώσει τη Μεγάλη Ιδέα, έτσι και τώρα. Τότε, οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή, στον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, σε εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες. Τώρα, ξανά, με τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, με τη συμμαχία με την κυβέρνηση ακροδεξιών και φασιστών του Ισραήλ ή με την ενίσχυση του αντιδραστικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, εμπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικά μέτωπα με τη Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες, για να μη μιλήσουμε για τον πόλεμο κατά των προσφύγων και μεταναστών – απειλώντας τον λαό με νέες καταστροφές. Δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει δουλειά, ψωμί, δημόσια παιδεία και υγεία, αλλά θέλει να μας σπρώξει στο πολεμικό σφαγείο.
Ο λαός και η εργατική τάξη θα δώσει μόνο το αίμα των παιδιών για τα υπερφίαλα πολεμικά σχέδια των νάνων αστών πολιτικών και των πειθαρχημένων ψευτοαριστερών.
Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Πολεμάμε μόνο το ΝΑΤΟ, τη “δική μας” κυβέρνηση και τη μπουρζουαζία.
Αντιιμπεριαλιστική, αντιφασιστική, διεθνιστική ενότητα των λαών. Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Παλαιστίνη και όλοι οι λαοί και οι προλετάριοι σε κοινό μέτωπο ενάντια στο κοράκια του πολέμου. Για τη ζωή, τη λευτεριά και την αλληλεγγύη και την ενότητα των λαών.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ