Αισχρή επίθεση χουντικού τύπου πραγματοποίησε η αστυνομία του Χρυσοχουντίδη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ με πρωτοφανή επεισόδια βίας και προσαγωγή τριανταένα φοιτητών.
Φοιτητικοί σύλλογοι από το πρωί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας ενάντια στον απαράδεκτο νόμο για τα πανεπιστήμια που εσκεμμένα συντάχθηκε εν μέσω πανδημίας, με κλειστά πανεπιστήμια και ψηφίστηκε μέσα στην περίοδο που οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΘ όπου και παραμένουν και αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καθώς τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Πρύτανης! Είναι ξεκάθαρο πως πίσω από τη στοχοποίηση των φοιτητών και της νεολαίας βρίσκεται ο τρόμος της κυβέρνησης απέναντι στην προοπτική ενός μαζικού αγωνιστικού κινήματος, γι’ αυτό και μετέτρεψαν ένα χώρο ασύλου και ελευθερίας σε τσιφλίκι της αστυνομίας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Το ΕΕΚ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών, μέχρι τα νομοθετήματα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να καταλήξουν στο κάλαθο των αχρήστων και η άθλια ακροδεξιά κυβέρνησή τους γίνει μια κακή ανάμνηση.
Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!
Όλοι αύριο στα δικαστήρια!
Λευτεριά στους προσαχθέντες
ΕΕΚ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
φωτό:prin.gr