Αθώες οι γυναίκες που διαπομπεύτηκαν
από Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη, Μπόλαρη
Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τις 11 οροθετικές εξαρτημένες γυναίκες που διαπομπεύτηκαν επί υπουργίας Λοβέρδου – Χρυσοχοΐδη με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/aids. Η δίωξη έπαυσε για τις τέσσερις από τις έντεκα, “λόγω θανάτου”!. Οι εγκληματίες ηθικοί αυτουργοί που έσπρωξαν αυτές τις γυναίκες στην αυτοκτονία δεν κάθισαν στο σκαμνί.
Η επιχείρηση διαπόμπευσης των εξαρτημένων, οροθετικών γυναικών έγινε λίγο πριν τις εκλογές του 2012, με τον τότε υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο να δηλώνει ότι θα σώσει τους “νοικοκυραίους” από τα μιάσματα που τους απειλούν, δηλαδή τους φορείς του ιού του aids.
Με εντολή του υπουργού Προπό Μ. Χρυσοχοΐδη εξαπολύθηκε από την αστυνομία ένα πραγματικό πογκρόμ στις πιάτσες του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν δεκάδες εξαρτημένες γυναίκες και κρατήθηκαν 30. Με τη συνεργασία των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που συμμετείχαν στην επιχείρηση υποχρεώθηκαν σε έλεγχο οροθετικότητας και στη συνέχεια οι φωτογραφίες και όλα τα προσωπικά τους στοιχεία αναρτήθηκαν από την αστυνομία στο διαδίκτυο, έγιναν κύριο θέμα στα δελτία ειδήσεων και προβλήθηκαν σε όλα τα κανάλια. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην φυλακή, κάποιες απευθύνθηκαν σε θεραπευτικά προγράμματα, άλλες αυτοκτόνησαν. Πάντως όλων η ζωή καταστράφηκε.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αυτές που έφτασαν στο δικαστήριο ήταν σοβαρές, “βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή” και παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Αθωώθηκαν παμψηφεί για όλες τις κατηγορίες μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τόνισε στην εισήγησή του ότι “ουδόλως αποδείχτηκαν στο ακροατήριο οι κατηγορίες”.
Θαρραλέες στην απολογία τους όλες οι κατηγορούμενες, όχι μόνο απέκρουσαν τις κατηγορίες, αλλά αποκάλυψαν όλη τη βαρβαρότητα του κατασταλτικού μηχανισμού, των αστυνομικών που τις υποχρέωσαν να δώσουν αίμα για να διαπιστωθεί η οροθετικότητα, την οποία οι ίδιες, πλην μίας, δεν γνώριζαν και τους ανακοινώθηκε από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, που παραβίασαν σε αυτήν την περίπτωση όλους τους κώδικες ιατρικής δεοντολογίας. “Αν λέγαμε ότι δεν συμφωνούμε για την εξέταση, αυτό θα θεωρούνταν από τους αστυνομικούς ως “αντίσταση κατά της αρχής” και θα διωκόμασταν και με αυτή την κατηγορία”, είπε μια από τις κατηγορούμενες.
Η ανακοίνωση της αθώωσης έκανε το ακροατήριο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από αλληλέγγυους, που είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στις διωκόμενες γυναίκες και να εκφράσουν την ανάγκη της μαζικής αντίστασης στις πολιτικές της τρομοκρατίας της εξουσίας που επιχειρεί, δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους, να επιβάλλει το κλίμα του φόβου και να πνίξει την οργή που κυριεύει όλο και περισσότερο το λαό.
Kατερίνα Mάτσα